برخلاف تصور خیلی از داوطلبان تندخوانی هیچ منافاتی با دقت مطالعاتی ندارد! بار اولی که شما درسی رو مطالعه می کنید باید تمام تلاشتون در درجه ی اول برای فهم و درک درست و عمیق مطلب باشه و در درجه ی دوم برای حفظ کردن نسبی مطلب انرژی بگذارید شما در دفعه ی اول مطالعه ی هر مطلب ممکنه بعد از خواندن ۳ یا ۴ خط دچار این وسواس بشید که خطوط قبل رو فراموش کردید. راه حل ها بسته به سطح علمی دانش آموزان متفاوت است برای مثال: دانش آموز با راز بالا می تواند روند یادگیری با تست های کمک درسی مختلف را پیش گیرد. به این ترتیب موقع مطالعه خاطر جمع است که تمامی نکات را با تست زدن مرور خواهد کرد و از آنجایی که چند کتاب مثلا ۲ تا انتخاب کرد هاست هرگونه کمبودی با کتاب دیگر پوشش داده می شود. دانش آموز با سطح علمی متوسط باید بداند که تکرار چنباره ی یک مطلب دربار اول، همان مطالعه ی طوطی وار است! و هرچقدرم که روی خطوط وقت بذاره مطلب وارد حافظه کوتاه مدت می شود پس بهترین کار فهم و درک عمیق در بار اول مطالعه و مرور چنباره درسنامه در فاصله های زمانی مناسب و منظم زدن تست است.
هرچی خوندم یادم رفته
تقریباً اکثر کسانی که با درس و امتحان سروکار دارن، به این موضوع دچار هستند که بعد از چند مدت که از مطالعه می گذرد وقتی برمی گردن و به آنچه خوانده اند سر می زنن، متوجه می شن که انگار اکثر چیزهایی رو که یه عالمه براشون وقت گذاشته بودن و همه رو به خاطر سپرده بودن فراموش کردند.
در این لحظات معمولاً افراد استرس شدیدی رو تجربه می کنن که گاهی این استرس بسیار صدمه زننده است. معمولاً وقتی از این افراد سؤال می شه که از کجا متوجه شدی که فلان موضوع را فراموش کرده ای در پاسخ می گن خوب! همین جوری که جزوه رو ورق می زدم و مطالب رو نگاه می کردم، دیدم انگار همه رو فراموش کرده ام. بعد چند تا سوال رو هم همین جوری نگاه کردم و یدم که اصلاً بلد نیستم جواب بدم.
در این جور مواقع من خیلی وقت ها از اون ها می خوام برای ساعاتی موضوع فراموشی رو رها کنن و مشغول خوندن سایر درس هاشون بشن و زمانی که احساس کردن، نگرانیشون از فراموش کردن آن موضوع اندکی کم شده است، یک کاغذ و قلم بردارن و به شکل کاملاً رسمی و جدی (انگار که می خوان کنکور بدن) شروع کنن به حل چند سوال از همان مبحث نگران کننده.
معمولاً نتیجه کار خیلی جالبه! آخه اکثر اون ها می بینن، تعداد زیادی از سوال ها رو که فکر می کردن کاملاً فراموش کرده اند، می تونن جواب بدن، وقتی که علت رو جویا می شن به اون ها قدرت ذهن و حافظه رو یادآوری می کنم و میگم که خیلی وقت ها این که مای نمی توانیم جواب مسأله ای رو بدیم، علت ندونستن جواب نیست، بلکه جدی نگرفتن آن است.
ذهن و حافظه انسان بسیار قدرتمند از اونه که وقتی چیزی رو به درستی به اون بسپری، اونو فراموش کنه ما برای حل بسیاری از مسائل نیاز داریم که با آرامش و جدیت با آن مسائل مواجه بشیم که البته خلی وقت ها این آرامش با بی تفاوتی اشتباه گرفته می شه و اتفاقاً کار رو خراب می کنه. بی تفاوتی یکی از موانع موافق حافظه است.
خیلی وقت ها زمانی که جزوه ای رو که قبلاً خونده ایم ورق می زنیم، کاملاً بی تفاوت و بی انگیزه به مسائل و راه حل اون ها فکر می کنیم. پس این کاملاً طبیعیه که قدرت واقعی حافظه خودمون رو به کار نگیریم و نتوانیم از پس حل او مسائل بربیاییم.
پس این بار که احساس کردید مطلبی رو که قبلا خوندید و فراموش کرده اید، از خودتون بپرسید که آیا مطالب رو کامل خونده بودید؟ و آیا طبق روش درست، مرور کرده اید؟ اگه درسها رو درست مرور کرده اید، مطمئن باشید که به احتمال زیاد مشکل از عدم جدیت و یا وجود استرس زیاده. ولی اگه درس ها رو هم خوب مرور نکرده اید و فقط اون ها رو مطالعه کرده اید، جای نگرانی نیست چون در این صورت تمامی مطالب در حافظه تون وجود دارن، فقط کافیه یا به برنامه ی مرور، که معمولا زمان خیلی زیادی هم ازتون نمی گیره یه بار آدرس اون ها رو در حافظه ی خودت تثبیت کنید.
با موسسه کنکور آسان است به اوج یادگیری خواهید رسید و مهندس امیر مسعودی و استاد حسین احمدی و مهندس سلام مثل همیشه پشتیبان شما خواهند بود
مهندس سلام
برای موفقیت در کنکور با تدریس حرفه ای اساتید برتر کشور و کنکور آسان است
همراه باشید
استاد احمدی ، مهندس امیر مسعودی ، مهندس عارف ربیعیان ، دکتر مهدی شیخی
جهت دریافت مشاوره و برنامه ریزی درسی رایگان و بهره مندی از
طرح ویژه نوروزی کنکور آسان است
با شماره های
۴۰ ۹۶ ۴۰ ۶۶ – ۰۲۱
۳۸۸۹ ۷۵۲ ۰۹۱۲
تماس بگیرید