روش معرفی رشته تاریخ از عارف ربیعیان قسمت (۱)
باتوجّه به اینکه رشته تاریخ از جمله نخستین رشتههای تحصیلی در دارالمعلمین مرکزی و سپس عالی بود و پس از تأسیس دانشگاه تهران نیز رشته «تاریخ و جغرافیا» از اصلیترین رشتههای تحصیلی در دانشکده ادبیات به شمار آمد، میتوان گفت که سابقه فعّالیت رشته آموزشی تاریخ در نظام دانشگاهی ایرانبه نزدیک به صد سال میرسد.
تاریخ طولانی فعّالیت گروه تاریخ در نظام دانشگاهی ایران را به کوتاهی و در دو دورهی اصلی میتوان بررسی کرد:
دورهی یکم: از آغاز تا تأسیس گروه آموزشی تاریخ
در دوره نخست ، الگوی آموزشی در دانشگاه تهران برگرفته از اصول آموزش عالی فرانسه بود و از این رو “تاریخ و جغرافیا یک رشته واحد محسوب می شد و دروس ارائه شده ترکیبی از مواد درسی تاریخ و جغرافیا بود . ایندوره ی آموزشی از سال ۱۲۹۸ تا ۱۳۴۲ ادامه داشت
نسل اول استادان تاریخ در این دوره از برجستهترین دانشمندان ایران به شمار میرفتند. استادانی چون عباس اقبال آشتیانی، غلام رضارشیدیاسمی، عبدالحسینخان شیبانی (وحیدالملک)، سعید نفیسی و نصرالله فلسفی از جمله این دانشمندان بودند
دورهی دوم: دوران فعّالیت به صورت گروه تاریخ
شاید بتوان گفت که مهمترین تغییر در شکل نظام آموزش عالی ایران در سال تحصیلی ۴۳-۱۳۴۲ صورت گرفت. در این سال دانشگاه تهران در صدد برآمد تا شیوه و برنامه درسی دانشکدهها را از صورت پراکنده درسی خارج و درسها و مواد آموزشی مشابه را در یک جا جمع کند.. دستاورد این تصمیم،ایجاد گروههای آموزشی در دانشگاه و از جمله در دانشکده ادبیات بود. در پی این دگرگونی، گروه مستقل آموزشی تاریخ تأسیس گردید و نظام آموزشی آن همانند امروز، براساس گذراندن واحدهای درسی تغییر یافت.
تاریخ را میتوان مطالعه حیات اجتماعی انسان در زمان، همراه با تحلیل برای نوسازی اکنون و معرفت و آگاهی نسبت به آینده تعریف کرد.
آموزش تاریخ به مفهوم شناخت و احوال و سرگذشت جوامع، اقوام و ملتهای جهانبر اساس متون، مدارک، اسناد، اخبار، آثار تاریخی و بررسی آنها با روشهای علمی است.تاریخ باید رسالت خود را در تغییر زیر بنایی و بنیادی بر پایه مطالعه مواریث ارزشمند جامعه ایرانی و اسلامی و نیز تاریخ جهان به انجام رساندو با تقویت حس کنجکاوی، دقت علمی و علاقه و تفکر و ابداع و خلاقیت، گذشته را همچون چراغی فراسوی نسل کنونی بیفروزد .
ضرایب دروس دبیرستانی مربوط به این رشته در ازمون ورودی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی عبارتند از: ضریب ۲ برای درس ریاضی، ضریب ۲ برای درس اقتصاد، ضریب ۲ برایدرس ادبیات فارسی، ضریب ۱ برای درس زبان عربی، ضریب ۳ برای درس تاریخ و جغرافی، ضریب۱ برای درس علوم اجتماعی، ضریب ۲ برای درس فلسفه و منطق و ضریب ۲ برای در روانشناسی.
علاقه به تحقیق و مطالعه پیرامون مسائل تاریخی و داشتن حافظه قوی و همچنین داشتن قدرت بیان خوب جهت گرایش دبیری از عوامل موفقیت در این رشته است.
مهندس عارف ربیعیان مدرس برتر شیمی کنکور
برای دریافت مشاوره و برنامه ریزی رایگان با شمارههای
۴۰ ۹۶ ۴۰ ۶۶ – ۰۲۱
۳۸۸۹ ۷۵۲ ۰۹۱۲
۰۹۱۲۸۳۷۵۷۴۷
تماس بگیرید