پرسش های شیوه ی تست زدن از عارف ربیعیان

در مقالات در 9 دسامبر 2019

پرسش های شیوه ی تست زدن از عارف ربیعیان

۱- آیا رفتن به کلاس‌های نکته و تست را پیشنهاد می‌کنید؟

این گونه کلاس‌ها برای آن دسته از دانش‌آموزانی مفید است که قبلاً دروس را فراگرفته‌اند ولی در تست زدن تسلط کافی ندارند و بدین وسیله می‌خواهند مهارت لازم را به دست آورند. تدریس در این کلاس‌ها مفهومی و کامل نیست و نباید آن را جایگزین کلاس درس کنید. حداکثر در یک یا دو درس که ضعیف هستید ثبت‌نام کنید و بیش‌تر وقتتان را صرف درس خواندن در منزل کنید.

 

۲- چرا در منزل می‌توانم تست هر درس را به صورت مجزا بزنم ولی سر آزمون نمی‌توانم کل تست‌ها را با هم بزنم؟

به این دلیل که در منزل برای هر درس تمرکز می‌کنید و از یک درس به درس دیگر نمی‌روید با تمرین بیش‌تر خودتان را عادت دهید که تمرکز پیدا کنید. سعی کنید روز قبل از آزمون یک‌بار به طور کامل درس آزمون‌ها را شامل تمام دروس است با توجه به زمان و همانند روز آزمون حل کنید و درصد خود را محاسبه کنید.

 

۳- هنگام تست زدن خیلی شک می‌کنم. راه حل چیست؟

شما مطالب را خوانده‌اید ولی هنوز به آن تسلط کامل پیدا نکرده‌اید. ابتدا باید درس‌ها را دقیق بخوانید و سپس تمرین حل کنید و در نهایت به تست زدن بپردازید.

 

۴- آیا در حین آزمون‌ها، یا کنکور می‌توانم برخلاف ترتیب دفترچه، یا ترتیب دیگری به درس‌ها پاسخ دهیم؟

سعی کنید به هیچ عنوان ترتیب درس‌ها را در دفترچه به هم نزنید، چون باعث اتلاف وقت زیاد شما می‌شود. در ضمن این دروس بر مبنای اصول روان‌شناسی مرتب شده‌اند.

 

۵- اگر وقت پیشنهادی یک درس تمام شد و تعداد سؤال باقی مانده باشد آیا باید به سراغ درس بعدی برویم یا این که به بقیه‌ی سؤال‌های همان درس جواب دهیم؟

بهتر است سراغ درس بعدی بروید، سعی کنید در درس‌های بعدی وقت ذخیره کنید و در پایان اگر وقت اضافه داشتید دوباره به همان درس بازگردید البته ضرایب دروس هم در نظرتان باشد.

 

۶- چرا با زدن درصد بالا در بعضی از دروس تراز بالایی کسب نمی‌کنیم؟

در بعضی از دروس ممکن است سطح سؤال‌ها به گونه‌ای باشد که تعداد زیادی از داوطلبان درصد بالا زده باشند بنابراین در درسی مانند معارف اسلامی کسب درصد ۵۰ تراز خوبی کسب نمی‌کند اما ممکن است با درصد ۵۰ در درس ریاضی تراز عالی به دست آورد. زیرا در درس ریاضی بیش‌تر دانش‌آموزان نمره‌ی کم‌تر از ۵۰% کسب می‌کنند.

 

۷- سؤالات ساده و دشوار که در کارنامه‌ی مشاوره درج شده است چه مفهومی دارد؟

پس از برگزاری هر آزمون آنالیز آماری روی تک تک سؤا‌ل‌ها انجام می‌گیرد. سؤال‌هایی که بیش‌تر از حد معینی از داوطلبان به آن پاسخ صحیح داده‌اند سؤال ساده و سؤال‌هایی را که کم‌تر از حد معینی از داوطلبان به آن پاسخ داده باشند را سؤال دشوار تلقی می‌شود.

 

۸- در دو آزمون گذشته درصد جواب‌های درست من بالا رفته ولی ترازم چندان تغییری نکرده است؟

مطمئناً شما پیشرفت داشته‌اید ولی به دلیل این که بقیه‌ی داوطلبان هم پیشرفت کرده‌اند تراز شما تغییر چندانی نکرده و در حقیقت شما با سرعت متوسط کل داوطلبان در حال پیشرفت هستید.

 

۹- آیا می‌توان با توجه به ضریب بالای درس‌های اختصاصی، زمان بیش‌تری را به این درس‌ها اختصاص داد و به درس‌های عمومی کم‌تر اهمیت داد؟

اگرچه ضریب درس‌های اختصاصی بیش‌تر است اما درس‌های عمومی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. ساعت مطالعه‌ی درس‌های اختصاصی و عمومی باید متعادل باشد. اگر حدوداً هفته‌ای ۳۵ ساعت درس می‌خوانید باید حدود ۲۴ ساعت دروس اختصاصی را بخوانید و حدود ۱۱ ساعت دروس عمومی را بخوانید.

 

۱۰- دلایل نمره‌ی منفی زیاد چیست؟

الف: روش غلط مطالعه

ب: عجله در خواندن سؤال یا جواب

پ: روش غلط تست زدن

ج: شانسی زدن تست

د: بی‌دقتی یا خطاهای ذهنی غیرارادی

۱۱- شروع تست‌زنی چگونه است؟

از تست‌های ساده شروع کنید. شروع با تست‌های پیچیده و مشکل باعث ایجاد نگرانی و تزلزل روحی می‌شود در حالی که پاسخ به سؤال‌های ساده، حس نشاط و امیدواری به خود را بیش‌تر می‌کنید و در نتیجه این امر باعث تقویت اعتماد به نفس می‌شود و سعی کنید در مباحثی مانند حرکت ـ حد و یا مشتق که تعداد مثبت‌ها زیاد است از تست‌های کنکور سال ۸۶ شروع کنید و به عقب برگردید.

 

۱۲- دلم می‌خواهد به همه پرسش‌های آزمون جواب بدهم؟

متأسفانه این فکر وسواسی است که در بعضی از داوطلبان دیده می‌شود که این مسأله به نفع شما نیست چرا که آزمون نمره منفی دارد و باعث کاهش نمره تراز شما خواهد شد. یادتان باشد که حتی رتبه‌های برتر کنکور نیز نتوانسته‌اند به همه‌ی سؤالات در تمامی دروس جواب درست بدهند. مهم این است که شما هر اندازه تست که می‌زنید درست باشد. کیفیت مهم است نه کمّیت.

 

۱۳- با وجود این که از روش تکنیک «ضربدر» و «به علاوه» در آزمون استفاده می‌کنم ولی باز وقت کم می‌آورم؟

مهم‌ترین علت این امر، درست استفاده نکردن از این روش است. استفاده از روش «*» و «-» به معنای سرعت عمل در مرور سؤالات است نه این که ۱ یا ۲ دقیقه روی سؤالات فکر کنید و بعد مشغول علامت‌گذاری شوید این امر سبب اتلاف وقت می‌شود در صورتی که اگر این روش را به خوبی اجرا کنید حتی وقت اضافه می‌آورید. سریعاً سؤالی را که بلد نیستید با گذاشتن یک * رد شوید و سؤالی را که شک دارید یا جواب طولانی دارد یک – بگذارید. در آخر مطمئناً وقت اضافی می‌آورید.

 

۱۴- به چه دلیل باید آزمون‌ها را در همان روز بررسی کرد؟

عدم بررسی باعث می‌شود که جواب‌های غلط در ذهنتان ملکه شود و دیگر نتوانید یا مشکل بتوانید آن را از ذهنتان بیرون کنید. بررسی آزمون‌ها باعث می‌شود این کار برایتان عادت شود و سریع‌تر به فکر حل مسأله درست بیفتید و دقت خود را بالا ببرید.

 

۱۵- مطالب را خوب خوانده بودم اما سؤالات آزمون را غلط زده‌ام؟

در تست زدن باید سه فاکتور، دقت، صحت و سرعت را در نظر بگیرید. ممکن است پاسخ سؤالی را خوب بلد باشید ولی در اثر بی‌دقتی و یا نداشتن سرعت کافی گزینه‌ی غلط را پاسخ دهید. پس تنها خواندن صرف کافی نیست. باور کنید لازم نیست شما به همه‌ی سؤالات آزمون پاسخ دهید اگر شما از ۱۰ سؤال ۶ سؤال ساده و متوسط را پاسخ دهید %۶۰ را کسب می‌کنید که درصد خوبی است.

 

۱۶- در تست زدن ناتوان هستم؟

علت اصلی این مسأله، درک نادرست وضعیت مفاهیم اصلی منابع درسی است. با مطالعه‌ی مفهومی منابع و سپس تمرین مجدد آزمون‌های گذشته می‌توانید ضعفتان را برطرف کنید. یادتان باشد خواستن توانستن است.

 

۱۷- با وجود این که مطالب کتاب را بسیار می‌خوانم و چندین بار از روی یک مبحث می‌خوانم. اما هم‌چنان موقع تست زدن دچار اشتباه می‌شوم؟

خواندن با خوب خواندن و تفهیم مطالب فرق دارد. برای حل مشکل باید عادت کنید مطالب را عمیق بخوانید چند بار از مطلب خواندن مهم نیست مهم عمیق و مفهومی خواندن آن است استفاده از یادداشت برداری و خلاصه‌نویسی، کتاب‌های تست و کمک آموزشی نیز به شما کمک می‌کند. و سعی کنید سؤالات را یک‌بار بدون گزینه‌ها حل کنید و مانند یک سؤال تشریحی با آن برخورد کنید اگر باز هم نتوانستید حل کنید شما در مفاهیم اصلی درس مشکل دارید دوباره مطالب را خوب بخوانید.

 

۱۸- بهترین موقع برای زدن تست‌های عمومی و اختصاصی چه زمانی است؟

برای درس‌های عمومی ۲۴ الی ۴۸ ساعت پس از مطالعه و درس‌های اختصاصی را پس از مطالعه بزنید. این کار باعث تثبیت یادگیری و کسب اعتماد به نفس و نیز افزایش انگیزه مطالعه می‌شود.

 

۱۹- برای افزایش سرعت تست زنی چه کاری را باید انجام بدهیم؟

اولین نکته‌ای که باید به شما تذکر داد این است که یادتان باشد عجله با سرعت متفاوت است برای افزایش سرعت تست زنی می‌توانید از روش یک تیک دو تیک یا همان «*» و «+» و نیزتکنیک دو خودکار (آبی و قرمز) استفاده کنید.

 

۲۰- از چه کتاب‌های تستی استفاده کنیم؟

بهترین تست‌ها، تست‌هایی هستند که استاندارد باشند و نیز کتاب‌هایی که متناسب با وضعیت تحصیلی و درسی شما حاوی تست‌های کنکور سراسری و آزاد هستند.

 

۲۱- نمی‌توانم در زمان مشخص تست بزنم؟

باید با تمرین و تکرار درصد پاسخگویی‌تان را در وقت مشخص بالا ببرید. این مسأله نشان دهنده‌ی آن است که به مطالب احاطه کافی ندارید. آن‌قدر تست بزنید تا جایی که حس کنید به آن قدرت رسیده‌اید که هر تست را میانگین در عرض ۱ دقیقه حل کنید. (البته بعضی از تست‌ها بیش‌تر از یک دقیقه زمان می‌برند)

 

۲۲- آیا برای آمادگی در ایام امتحانات لازم است تست زده شود؟

اولویت در ایام امتحانات مطالعه دقیق دروس است و برای آمادگی بیش‌تر در این ایام حل سؤالات تشریحی ضروری‌تر به نظر می‌رسد که باعث افزایش میزان یادگیری می‌شود.

 

۲۳- برای افزایش سرعت در هنگام تست زدن چه راهی پیشنهاد می‌کنید؟

حل تست‌های بیش‌تر و نیز توجه به زمان می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند. سعی کنید هر بار زمان پاسخگوی را کاهش دهید. در ضمن بدانید اگر در آزمون تستی ۲ یا ۳ دقیقه وقت می‌خواهید تستی نیز داریم که ۲۰ یا ۳۰ ثانیه وقت می‌خواهد وقت آزمون‌ها استاندارد است.

 

۲۴- راه حلی برای تشخیص سؤال‌های دشوار و وقت‌گیر ارائه دهید؟

هر روز یک سری تست را انتخاب کنید و در زمان معین بدون حل کردن تست‌ها و با خواندن سؤال تشخیص دهید. آیا سؤال را می‌توانید حل کنید؟ سؤال دشوار است. اگر این روش را چند نوبت اجرا کنید قدرت تشخیص نوع سؤال‌ها را در خود تقویت خواهید کرد.

 

۲۵- من به علت رفتن به کلاس‌های ورزشی، موسیقی و… وقت درس خواندن ندارم؟

شما باید برای هر کاری برنامه‌ریزی داشته باشید، با استفاده از دفتر برنامه‌ریزی وقت خود را تنظیم کنید و برای کارهای خود وقت کافی و لازم بگذارید. هر چیزی که برای شما بیش‌تر اولویت دارد، مسلّماً وقت بیش‌تری هم باید برای آن بگذارید.

 

۲۶- در تست‌های دروس محاسباتی با مشکل مواجه هستم؟

از علت مهم این امر، رها کردن نیمه کاره‌ی تمرین‌هاست. یعنی وقتی با تستی مواجه می‌شوید که راه حلش را بلدید تست را تا رسیدن به جواب نهایی دنبال نمی‌کنید. همین مسأله باعث می‌شود که در محاسبات دچار اشتباه و بی‌دقتی شوید. سعی کنید در حل مسائل ریاضی و فیزیک ابتدا داده‌های مسئله را یادداشت کنید و سپس سریعاً فرمول و یا مطلب این سؤال را یادآوری کنید و با استفاده از داده‌ها به جواب برسید. در ضمن بیش‌تر مباحث ریاضیات و فیزیک علاوه بر راه حل کلّی و تشریحی، یک راه حلّ تستی نیز دارد که خیلی سریع‌تر به جواب می‌رسید. سعی کنید علاوه بر راه حل کلّی، راه حلّ تستی آن را نیز یاد بگیرید.

مهندس عارف ربیعیان مدرس برتر شیمی کنکور
برای دریافت مشاوره و برنامه ریزی رایگان با شماره‌های
۴۰ ۹۶ ۴۰ ۶۶ – ۰۲۱
۳۸۸۹ ۷۵۲ ۰۹۱۲
۰۹۱۲۸۳۷۵۷۴۷
تماس بگیرید

تماس تلفنی