عارف ربیعیان از هدف تست زنی میگوید قسمت (۱۴)
چند روش برای جلوگیری کردن از تشویش و نگرانی برای مرور عبارتند از:
۱-حاشیه نویسی ۲- خلاصه نویسی کردن ۳- علامت دار کردن تست ها. ۴- نکته برداری
۱-حاشیه نویسی:
در حاشیه نویسی کلیدی ترین جمله هر پاراگراف را استخراج کنید و به زبان خودتان در حاشیه کتاب یا جزوه یادداشت کنید. در پایان هر موضوع از خودتان بپرسید این متن قصد داشت چه مطلبی را به من بیاموزد و آن را در یک جمله و با زبان خودتان، یادداشت کنید. به علاوه میتوانید هر سوالی که برایتان پیش آمده را حاشیهنویسی کنید.
این فرآیند به تمرکز فکر، دقت، حفظ و یادگیری بهتر کمک میکند.
۲-خلاصه نویسی کردن:
خلاصه نویسی کردن را در یک ورق جداگانه انجام بدهید با این کار می توانید در کمترین زمان ممکن به نکات مهم هر مبحث دسترسی پیدا کنید و در عین حال مطالب با حجم کم و نکات مهم بهتر در ذهن می مانند و در واقع ماندگاری بیشتری در ذهن دارند.با خلاصه نویسی کردن در ورق هایی جداگانه و در سایز کوچکتر می توانید در زمان های مرده هم از خلاصه نویسی ها استفاده کرده ودرس را مرور کنید.خلاصه نویسی را باید هر شخص خودش انجام دهد و به روش خودش,درس را خلاصه نویسی کند .در خلاصه نویسی هایی که انجام می دهید نکات مهم,مفهومی و ترکیبی هر درس را بگنجانید.
۳-علامت دار کردن تست ها:
منظور از علامت دار کردن تست ها این است که تست هایی را که به انها شک دارید ,یعنی در واقع ۵۰ در صد یا حتی بیشتر در جواب آن شک دارید ,در کنارش علامتی قرار دهید و برای سوالاتی که نکته ای در پاسخشان وجود دارد که برای شما تازگی دارد و یا ممکن است ان نکته را فراموش کنید
آن گونه سوالات را هم باید علامت دار بکنید تا تفکیک این سوالات برای شما ساده و اسان باشد.
در ذهن خود علامت های جداگانه ای برای این گونه سوالات در نظر بگیرید.
مثلا علامت دایره در کنار سوالات شک دار و علامت ضربدر در کنار سوالات مشکل که به سختی توانسته اید پاسخ درست ان را بیابید و یا نکته دار, علامتی را هم برای سوالات زمان بر در نظر بگیرید .
سوالاتی که در پاسخگویی به انها زمانی بیش از زمان مورد نظر و مورد انتظار صرف کرده اید.باور کنید تمامی این کارها به نفعتان خواهد بود.
۴-نکته برداری:
شاید از خود بپرسید که خلاصه نویسی با نکته برداری چه تفاوتی دارد؟؟
در خلاصه نویسی فقط قسمتهای مهم و مفهومی و یا ترکیبی درس نوشته می شودقسمتهایی که برای شما اشناست و در زمان مطالعه درس به مفهوم عمیقی از آن دست یافته اید و تمامی قسمتهای ان برای شما ملموس و قابل درک است و با چند بار مرور کردن د باره درس برای شما یاداوری می شود.
ولی در نکته برداری نکاتی یادداشت می شوند که برای شما تازگی دارند و ممکن است در حین درس خواندن آن را جا انداخته باشید و یا در حین تست زدن به نکات تازه ای رسیده اید که در زمان مطالعه درس آن را درک نکرده اید.
حتی از دفتر نکاتی که برای خود درست کرده اید می توانید به عنوان دفتر نکته برداری شخصی استفاده کنید , دفتری که مختص خود شماست .حتی می توانید آن دفتر را بصورت رمز گونه بنویسید البته این کار برای آن نیست که کسی جز شما نتواند از ان استفاده کند.
بلکه بدین معناست که ممکن است شما که قبلا نتوانسته بودید مطلب یا نکته ای را درک کنید با کد گذاری روی ان و یا همان رمز گذاری توانسته اید ان را در ذهن خود ثبت کنید.
مهندس عارف ربیعیان مدرس برتر شیمی کنکور
برای دریافت مشاوره و برنامه ریزی رایگان با شمارههای
۴۰ ۹۶ ۴۰ ۶۶ – ۰۲۱
۳۸۸۹ ۷۵۲ ۰۹۱۲
۰۹۱۲۸۳۷۵۷۴۷
تماس بگیرید