عارف ربیعیان به شما یاد می دهد چگونه برای کنکور جمع بندی کنید
کم کم به زمانی نزدیک میشویم که باید هر آنچه را که خوانده ایم مرور و جمع بندی کنیم. اهمیت جمع بندی و سرو سامان دادن به مباحث خوانده شده آنقدر مهم است که میتواند رتبه ی دانش اموز را بسیار ارتقاء بخشد.
اگر شما بتوانید همین مباحث خوانده شده را هرچند کم باشند در کنکور بصورت صد درصد پاسخ دهید نتیجه ی بسیار بهتری خواهید گرفت. پس سعی کنید در این دوران کمتر به خواندن درس های جدید روی اورید. البته لازم به ذکر است این موضوع برای داوطلبانی که تازه میخواهند درس خواندن را شروع کنند توصیه نمیشود . انها باید سعی کنند که بیشتر بخوانند و جمع بندی را حتی تا یک هفته قبل از روز ازمون به تاخیر بیاندازند.
روش جمع بندی با تست
گاهی اوقات برخی مباحث در دروسی مثل ریاضی و فیزیک بسیار گسترده و حجیم هستند و نمیتوان در مدت باقی مانده انهارا بطور کامل مرور کرد. به همین دلیل بهترین راه ممکن اینست که ابتدا بصورت خیلی سریع فرمولهای مهم را مرور کنید و بعد از هر مبحث چند تست بزنید. در این زمان میتوانید تست های نشاندار که قبلا مشخص کرده اید را نیز دوباره پاسخ دهید . توجه کنید که نباید تعداد تست هایی که میزنید از حد مشخصی بیشتر شود و نباید در تست زنی زیاده روی کنید. تا جایی تست بزنید که بدانید حداقل فرمولها و نوع طراحی سوال از مبحث مورد نظر را به یاد اورده اید . تست ها را بدون در نظر گرفتن وقت بزنید و البته توجه داشته باشید شاید نتوانید بعضی از تست ها را بدلیل فراموشی یک فرمول یا نکته ی خاص درست پاسخ دهید که نباید ازین جهت ناامید شوید. شما در حال اموزش و مرور هستید و جمع بندی کردن با تست به نوعی همان خواندن و مطالعه اما با سرعت بسیار بالاتر میباشد. سعی کنید تست های کنکورهای را سالهای اخیر را استفاده کنید زیرا سبک و روش طراحی سالهای اخیر با گذشته تفاوت دارند.
روش جمع بندی نکات
حتما بسیاری از دانش اموزان در طول سال تحصیلی از جزوات ،کتابهای اموزشی، ازمونها و … نکاتی که به نظرشان مهم امده را در جایی یادداشت کرده اند. وقت مرور و جمع بندی آن نکات فرا رسیده است . شما میتوانید در بازه زمانی خاصی که برای خود مشخص میکنید مجموعه نکات را مجددا مرور کنید. ضمن انکه میتوانید از آن نکات مجددا خلاصه و چکیده ای طراحی کنید تا بتوانید در زمان های نزدیک به کنکور بازهم انهارا مرور کنید.
روش جمع بندی برای داوطلبانی که مباحث نخوانده زیادی دارند
شاید هنوز هم داوطلبانی باشند که چیز زیادی نخوانده اند. مسلما روشهای جمع بندی فوق برای انها مفید نخواهد بود. توصیه من اینست که اینگونه افراد باید سعی کنند که حداکثر حجمی را که میتوانند بخوانند. بدین صورت که فصول مهم و سوال خیز هر درس را انتخاب کنند و از فقط انها را بخوانند . برای شروع بهتر است تست های کنکور سراسری سال ۹۸ را بار دیگر مشاهده کنید. در هر درس ببینید از کدام فصل ها بیشتر سوال طرح شده است . کاملا میتوانید مباحث مهم را شناسایی کنید و بعد از ان باجدیت شروع به مطالعه ی انها کنید.
روش آزمون خوانی
یک روش دیگر نیز برای جمع بندی وجود دارد که البته به شخصه انرا به همه پیشنهاد نمیکنم. شاید این روش برای برخی افراد آنهم در شرایط خیلی خاص مناسب باشد.
روش آزمون خوانی به این صورت است که شما باید هروز تست های یک سال از کنکور را از خود ازمون بگیرید. بدین صورت که اول سوالات کنکور را ترجیحا از سال ۹۸ شروع شود، انتخاب میکنید و صبح راس ساعت ۸ و دقیقا مشابه کنکور و در فضای ارام شروع به زدن تست های عمومی کرده و دقیقا باید در زمان مشخص شده دروس عمومی را کنار گذاشته و اختصاصی ها را پاسخ دهید. تقریبا تا ساعت دوازده و سی دقیقه ازمون شما بطول می انجامد .
بعد از دادن ازمون دوساعت استراحت کنید . اکنون کار اصلی شما شروع شده است. باید از روی پاسخ نامه ی تشریحی ابتدا درصد خود را در هر درس مشخص کرده و سپس شروع به تحلیل ازمون و یا بهتر بگویم مطالعه ی پاسخنامه تشریحی کنکور کنید. برای بررسی ازمون علاوه بر عصر روزی که از خود ازمون گرفته اید ، یک روز دیگر نیز فرصت دارید و پس از انکه بررسی کردید شروع به نوشتن نکات و خلاصه ها از دروس میکنید. به همین منوال ادامه میدهید و هردوروز از خود ازمون میگیرید ، بررسی میکنید تا روز کنکور اصلیتان فرا برسد.
همانطور که گفتم این روش برای همه ی افراد توصیه نمیشود! فقط افرادیکه واقعا وقت کافی برای مطالعه ندارند و از طرفی میخواهند تا انجا که ممکن است رتبه ی مناسب بیاورند شاید جواب بدهد.
مزیت این روش اینست که هر دانش اموزی بعد از دو سه ازمون توانایی تشخیص تست ها و مباحث مهم هر درس را دارد و همچنین بصورت فوق العاده ای مهارت در تست زنی پیدا میکند و میتواند برای خود در هر درس به حداقل درصدهایی برسد و مطمئن باشد که در کنکور نیز به همین درصدها خواهد رسید. اما به هر حال ریسک خاص خود را دارد و باید با رعایت همه ی جوانب این کار را انجام داد .
روشهای جمع بندی به نظر میرسید برایتان مفید واقع شود گفته شد. با آرزوی موفقیت همه ی شما عزیزان.
مهندس عارف ربیعیان مدرس برتر شیمی کنکور
برای دریافت مشاوره و برنامه ریزی رایگان با شمارههای
۴۰ ۹۶ ۴۰ ۶۶ – ۰۲۱
۳۸۸۹ ۷۵۲ ۰۹۱۲
۰۹۱۲۸۳۷۵۷۴۷
تماس بگیرید