مطلبی درباره جلوگیری از حواس پرتی هنگام مطالعه از مهندس عارف ربیعیان
در نوشته زیر سعی داریم راه کار هایی را برای کاهش حواس پرتی در هنگام مطالعه خدمتتان عرض کنیم.
قبل از مطالعه حتما دل مشغولی ها و عواملی که ذهنتان را به خودش درگیر کرده است را حتما بر روی کاغذی بنویسید و به آن ها فکر کنید و در صورت امکان راه حل هایی برای رفع این دل مشغولی ها به دست آورید و با فکر کردن به افکار مزاحم آن ها را از خود دور کنید( یک بار امتحان کنید!)
از این شاخه به اون شاخه نپرید و به برنامه مطالعاتی خود تعهد داشته باشید و طبق برنامه مطالعه کنید این کار نگرانی و استرس اضافی را از شما دور می کند.
از کار هایی که می تواند تمرکز و دقت حواس شما را در هنگام مطالعه چند برابر کند این است که هنگام مطالعه یادداشت برداری کنید و مطالبی که از نظر شما شاخص هستند را در دفتری یادداشت کنید. از مارکر کردن مطالب مهم کتاب درسی نیز غافل نشوید.
اگر درس خاصی برای شما مشکل است و یا در هنگام مطالعه آن تمرکز خود را از دست می دهید توصیه می کنیم درس مورد نظر را هر شب و در زمان محدود ( حدودا ۳۰ دقیقه) مطالعه کنید تا مطالعه آن درس از حوصله شما خارج نشود.
اول اینکه بین هر ۷۰ تا ۸۰ دقیقه مطالعه حتما زمانی در حدود ۱۰ دقیقه به استراحت بپردازید و در این زمان از تماشای تلوزیون و سایر اموری که شما را از مسیر مطالعه دور می کند جلوگیری کنید.
غذای پرحجم و سنگین میل نکنید.
محل مطالعه شما بهتر است از نظر نور و دما دارای بهترین و مساعد ترین شرایط باشد.
مطالعه روزانه را از مبحثی که تمایل بیشتری به آن دارید را آغاز کنید.
برای جلوگیری از حواس پرتی بهتر است که هنگام مطالعه با خط کش و یا مدادی خطوط کتاب و یا جزوه را دنبال کنید.